Jeugdfonds Sport en Cultuur

Logo Jeugdfonds Sport CultuurHet Jeugdfonds Sport & Cultuur helpt! 

Is het lastig om de contributie te betalen? Het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpt! Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt de contributie en/of benodigdheden voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar thuis te weinig geld is.

Hoe werkt het?

Je kunt als ouder / verzorger niet zelf een aanvraag indienen bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Dat kan alleen gedaan worden door een intermediair, bijvoorbeeld de leerkracht, iemand van het sociaal wijkteam, schuldhulpverlening of van jeugdzorg. Hij of zij kent de spelregels en weet of je kind in aanmerking komt. Als de aanvraag goedgekeurd is, kan je kind vaak al binnen drie weken sporten. Wil je een aanvraag indienen? Download dan alvast de ouderkaart, vul hem in en neem hem mee naar de afspraak met de intermediair.

Er is altijd wel een Jeugdfonds Sport & Cultuur in de buurt. Je vindt de contactgegevens van alle fondsen op de website van het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

Start seizoen 2022-2023

Het nieuwe seizoen is weer gestart bij Sportvereniging Beesd

Senioren in beweging 18 10 2021De scholen zijn weer begonnen en dat betekent dat wij als sportvereniging ook weer gaan opstarten.
Vorig seizoen hebben we gelukkig weer sportief kunnen afsluiten met een prachtige demonstratie van de turnafdeling.
Ook bij de volleybalafdeling was er een sportieve prestatie, Dames 1 promoveerde naar de 2e klasse

Wij hebben weer zin in het nieuwe seizoen en kijken weer uit naar alle leden en nieuwe leden die komen sporten.volleybal


Welke sporten?

Wist u dat Sportvereniging Beesd diverse sporten voor jong en oud aanbiedt?
Zo kunnen de kinderen al vanaf 3 jaar bij ons komen turnen en vanaf 6 jaar bieden we ook volleybal lessen aan.
Voor volwassenen bieden we badminton en volleybal aan. Tevens bieden we sporten aan voor de senioren. Zo hebben we ritmische gymnastiek en senioren in beweging.
275287388 5003487169767221 8403394404392062909 n
Kom je sporten?
Loop gerust een keer binnen tijdens de les, of nog leuker doe gelijk een les mee!
Klik op de link voor het lesrooster.
Tot snel?!

 

Pieten gesignaleerd in Klokhuis

pietenbijmc2

Op zaterdag 26 november zijn er Pieten gesignaleerd in het Klokhuis bij volleybalteam MC2!

Scheidsrechters in het zonnetje gezet

weekvandescheidsrechter

Sportvereniging Beesd heeft zaterdag 8 oktober haar scheidsrechters in het zonnetje gezet in het kader van de week van de scheidsrechter. Zonder scheidsrechters geen wedstrijden en de Week van de Scheidsrechter is bedoeld om scheidsrechters de waardering te geven die ze verdienen. Iedereen bedankt!

In memoriam Jan Vermeulen

Op woensdag 27 mei is helaas onze oud-trainer de heer Jan Vermeulen in het ziekenhuis overleden.

Toen de SVB in 1971 werd opgericht bleek al gauw dat er behoefte was aan een goede gymleraar en daarvoor werd Jan Vermeulen benaderd. De heer Vermeulen bleef heel lang trainer maar ook daarna is de band met de SVB nooit verbroken.
Hij werd in 1991 beheerder van de gymzaal en bleef zo heel nauw bij onze vereniging betrokken. Op de meest onmogelijke tijden stond hij klaar om de zaal te openen, hij hielp mee met het klaarzetten en opruimen van de materialen en zorgde altijd voor het weer correct afsluiten, hoe laat dat ook mocht zijn. Ondertussen hield hij scherp in de gaten of alles weer terug op zijn plaats kwam. Nooit een onvertogen woord, altijd goedgehumeurd en belangstellend.
Als blijk van waardering voor al zijn verdiensten werd de heer Vermeulen op 11 april 2012 benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Door een afnemende gezondheid heeft de heer Vermeulen het laatste jaar een stapje terug moeten doen. Toch bleef hij zeer belangstellend en wanneer mogelijk kwam hij nog steeds als toeschouwer naar de volleybalwedstrijden. Daarnaast heeft de heer Vermeulen het laatste half jaar nog actief meegedaan aan de lessen "Senioren in Beweging" op woensdagochtend.

Wij zullen zijn warme betrokkenheid bij de vereniging ten zeerste missen. Hoezeer Jan verbonden was aan onze vereniging blijkt uit de grote foto die aan de muur hangt in de sportzaal in Beesd. Hierdoor zullen wij Jan nooit vergeten.

Bestuur SVB

Koninklijke Onderscheiding voor Lorena Rijksen en Richard Bakker

lintje2015

In het kader van de jaarlijkse Lintjesregen reikte burgemeester Miranda de Vries van Geldermalsen vrijdagochtend 24 april aan zeven inwoners van de gemeente Geldermalsen een koninklijke onderscheiding uit. Deze bijeenkomst vond plaats in de Hooge Schuur op het Landgoed Mariƫnwaerdt in Beesd. Ons badmintonlid Lorena Rijksen en voormalig lid Richard Bakker zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Verdiensten van Lorena: Sind 1983 is zij actief lid en van 1988 tot 1998 en van 2003 tot op heden is zij secretaris van het Koninklijk Stedelijk Muziekcorps Concordia Culemborg; sind 2010 is ze verzorger/ondersteuner/logeeradres van een jongeman van 27 jaar met verstandelijke beperking; ook sinds 2010 biedt ze actieve ondersteuning aan de Historische Bromfietsclub Culemborg (beheer website, begeleiding toertochten, diverse hand-en-spandiensten).

Verdiensten van Richard: Sinds 1966 actief lid en van 1979-1982 en van 1992-1996 secretaris Koninklijk Stedelijk Muziekcorps Concordia Culemborg; bovendien van 2004 - 2006 voorziter Concordia Culemborg; sinds 1995 oprichter/organisator ensemble Clochards van muziekcorps Concordia Culemborg; van 2009 - 2013 voorzitter Carnavalsvereniging De Blauwlappen Culemborg; sinds 2010 verzorger/ondersteuner/logeeradres jongeman van 27 jaar met verstandelijke beperking; sinds 2010 oprichter/voorzitter Historische Bromfietsclub Culemborg.

Herkent u deze nog....?

Gymlessen van Lies Westbroek in 1988. Wie herkent u op de foto?

herkentudezenog3