images/logos/basketball_rek_small.jpg

Geschiedenis

Basketball is één van de weinige sporten die uit het niets werden uitgevonden.

Dat gebeurde in 1891 door James Naismith, die als sportleraar werkte aan de Young Men's Christian Association in Springfield. Zijn bedoeling was een intensieve sport uit te vinden die door buitensporters beoefend kon worden tijdens de wintermaanden. Het Basketball vond meteen een grote aanhang en verspreidde zich snel over de hele Verenigde Staten.

Echter zal deze geschiedenis weinig mensen bekoren. Wie namelijk aan Basketball denkt, denkt niet aan bovenstaande informatie maar aan Michael Jordan. Een levende legende die volgens velen gezien wordt als de beste Basketballer ooit. Met zijn team, de Chicago Bulls werd hij 6 maal kampioen, heeft hij 5 keer de NBA MVP award gewonnen en heeft hij met het Olympische team 2 keer Olympisch goud veroverd. 

Basketballtraining volwassenen

Op woensdagavond begint de training om 21.00 uur. De training begint met vrij inschieten, gevolgd door een warming-up. Een warming-up begint altijd met een stukje hardlopen en rekken en strekken. Tevens behoort de Lay-Up ook tot de warming-up. Als iedereen opgewarmd is worden wekelijks verschillende oefeningen uitgevoerd die ervoor moeten zorgen dat iedereen langzaam beter wordt. Denk hierbij aan het schot, de dribbel, passings en verschillende tactieken.

De laatste 20 minuten van de Basketballtraining wordt gevuld met partijen. Dit gebeurt meestal in teams van 4 personen. 

Wat heb je nodig bij de training ?

Basketball is een sport waarbij veel gewerkt wordt met je gewrichten. Met name enkels en knieën worden veel gebruikt. Omdat deze veel gebruikt worden is het verstandig deze goed te beschermen tegen blessures. Bij Basketball wordt dan ook altijd aangeraden om schoeisel te kopen dat tot boven de enkel zit. Door het dragen van hoge schoenen probeer je verzwikken van de enkel tegen te gaan.

Verder wordt er getraind in een korte broek en een t-shirt of mouwloos shirt. Door een shirt te dragen zonder mouwen worden je armen niet belemmerd tijdens het schieten. Na de training is er de mogelijkheid om te douchen. Uiteraard ben je zelf verantwoordelijk voor douchespullen. 

Training en groepsindeling

De volwassenen (16+) trainen op woensdagavond.

Tijdens de zomerstop

Tijdens de zomervakantie spelen de volwassenen door. Aangezien de sportzaal in de zomermaanden gesloten is spelen wij iedere maandag op een buitenveldje in Meteren. Dit zijn geen echte trainingen maar gewoon leuke partijtjes Basketball. Het leuke hiervan is dat iedereen van harte welkom is om gezellig mee te doen en aan de andere kant is het dan natuurlijk ook geen probleem als je er niet bij kunt zijn. 

Nog meer praktische informatie

Mocht je interesse hebben om een keer te komen kijken bij een training, loop gerust even binnen! Neem wel meteen je kleding mee want kijken is leuk, maar meedoen nog veel leuker!
Meer algemene informatie kun je vinden op:
www.Basketball.nl (website Nederlandse Basketball Bond)
www.nba.com

Voor meer vragen kun je altijd contact opnemen met het secretariaat, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

PeanutBasketball

Basketball alleen voor hele grote mannen? PeanutBasketball is speciaal geschikt voor jongens én meisjes van groep 3 tot en met 8. De ballen en spelregels zijn aangepast aan de leeftijd van jonge spelers, zodat we maximale fun beleven aan het Basketballen.

PeanutBasketball: de eerste kennismaking met de FUNdamentals van het Basketball

Voor beginnende Basketballertjes heeft de Nederlandse Basketball Bond PeanutBasketball in het leven geroepen. PeanutBasketball is een laagdrempelige vorm van Basketball, die uitermate geschikt is voor jongens en meisjes in de basisschoolleeftijd die nog geen of weinig Basketballervaring hebben. Bij PeanutBasketball heb je al een team wanneer je drie spelers hebt, waardoor de drempel om een team te vormen lager wordt. Hierdoor is PeanutBasketball behalve voor jongens, ook bij uitstek geschikt voor meisjes! FUN is het allerbelangrijkste en daarnaast staan de STAR-waarden centraal. STAR staat voor Sportiviteit, Teamwork, Acceptatie en Respect. Deze sportieve normen & waarden worden de kinderen bijgebracht en hier worden ze ook op aangesproken. Bij STAR ligt de focus op samen plezier beleven door samen te spelen. De Nederlandse Basketball Bond heeft hiervoor een lessenreeks ontwikkeld, genaamd “Be a Basketball STAR”.

Plezier staat voorop. Leuke oefeningen, aandacht en het verdienen van stickers zijn een aantal facetten die dit mogelijk maken. Wil je een echte Basketball STAR worden? Dan kan dat door je volgens de STAR-waarden te gedragen en de basistechnieken van Basketball onder de knie te krijgen. Een echte Basketball STAR gaat naar huis met een Basketballpaspoort vol verdiende stickers en de eigen behaalde Basketball Race4Fun-scores.

Helaas zijn er op dit moment geen basketbaltrainingen voor de jeugd. Mocht u een aantal kinderen hebben die enthousiast zijn om met trainingen te starten en u kent iemand die deze kinderen wekelijks wil gaan trainen, neemt u dan contact op met het secretariaat om de mogelijkheden hiervoor te bespreken.

SVB-Beesd
Casino Bonus at bet365 uk