Ritmische Gymnastiek

Ritmische Gymnastiek wordt beoefend door een gezellige groep vrouwen vanaf 45 jaar.

Zij beoefenen hun sport op maandagmorgen van 8.45 tot 9.45 uur.

Als je denkt dat de groep oud, versleten of duf is, dan heb je dit volkomen mis.

Zij sprankelen en oefenen of het een groep jonge meiden is.

Heb je ook interesse, kom een keertje mee oefenen of alleen maar kijken of praat eens met Lies Westbroek. Zij kan je alles vertellen over deze sport.

Wie weet ?

Lid van verdienste

Van Lies Westbroek, trainster Ritmisch gymnastiekfb7bed0c 0e6c 405f b942 4320f21b5c07 thumb840

Dit verhaal begint in 1950 toen ik 4 jaar oud was, ik ben Lies Westbroek van Gorkom geboren in Driebergen. Daar ging ik al met mijn 4e naar de gym, sportvereniging Dalto, bestaat nog steeds. Cursussen gedaan toen ik 14 was, voorturnster diploma gehaald, turnen was mijn ding ook met wedstrijden enz. Nooit zal ik vergeten dat ik 2x de zilveren brug won bij de dames en bij de derde wedstrijd kwam ik 1/10e punt te kort anders  had ik het mee naar huis mogen nemen helaas. Later ook nog gaan volleyballen bij Dalto, toen al Nevobo. Scheidsrechter geworden waarvan het leuke was als je als scheids commentaar kreeg dat ik dan kon zeggen SCHEIDSRECHTER BESLIST want ik was toen ook niet zo groot maar wel dapper. Getrouwd in 1968 met Jacques Westbroek,  2 jaar in het bejaardenhuis gewoond, een groot herenhuis, op de 2e verdieping waar mijn oma woonde op de 1e verdieping.

We wilden wel een eigen huis maar niet in Driebergen.

Overal gekeken en Rhenoy was de beste plek, mooi punt met uitzicht op de Linge, aardige mensen en centraal in Nederland dat belangrijk was voor Jacques in verband met   zijn werk. Al gauw ging ik op zoek naar een sport vereniging in de buurt en dat werd SVB, damesgroep turnen bij Jan Vermeulen, we deden alles, ringen, brug, paard springen, ik had het reuze naar mijn zin. Toen begon ik ook al met kleuterles, er was geen juf meer en ik vond dat heel leuk dusss aan de slag, dat heb ik heel lang, gedaan, 23 jaar. Zo van lieverlee ook andere groepen meisjes, selectiegroep gestart samen met een collega trainer. Intussen kreeg ik van SVB de kans diploma’s te bemachtigen waarvan de belangrijkste: Verenigingsleidster gymnastiek waardoor ik personen  van 4 t/m 97 jaar les mocht geven.

Toen Jan Vermeulen stopte met de gym was er niets meer voor dames, de rytmische gym kreeg ik van de grond en deze groep is me nog steeds trouw en dat is wederzijds, nu meer dan 37 jaar en met veel plezier, leuke groep die voor alles in zijn maar muziek is er altijd bij.

Van lieverlee heb ik wat groepen laten schieten maar wel de Senioren gym gestart in het Trefpunt ook al ruim 20 jaar geleden denk ik, ook dat was een hele leuke tijd, ook weer cursussen gevolgd, diploma’s gehaald en alles op muziek met diverse materialen. Een heerlijke tijd met veel lieve mensen .Iets dat ik al jaren merk is: muziek stimuleert bij jonge mensen maar vooral ook bij senioren. Je ziet aan de deelnemers dat ze meteen in actie komen zodat we in de loop der jaren ook zelf muziek zijn gaan maken met Boomwackers. Dit zijn verschillende gekleurde buizen waar verschillende tonen uit komen als je er mee slaat op de grond of tafel. Een instrument voor alle leeftijden want de buizen wegen niets. Met een algemene sportdag in het Klokhuis hebben we met kinderen en senioren deze boomwhackers samen uit geprobeerd, 1 groot feest en heel veel blije gezichten.

Dit afgelopen jaar 2021 hebben we best regelmatig de sportzaal gebruikt met als afwisseling fietsen als het niet mocht. Zo hebben we toch onze conditie bij gehouden en de contacten onderhouden.

Meestal aan het eind van t jaar mochten we bij iemand in Beesd het tuinhuis gebruiken om de jaarlijkse snertavond te organiseren. Ik kookte de soep en de rest werd onderling verdeeld, altijd gezellig. Ons jaarlijkse uitje hoort ook bij de club, we hebben al heel veel leuke dingen gedaan, bij voorbeeld varen over de Giesse, de Waal, de Linge enz. .Vaak het bos in, forten bezocht, met een grote trapskelter door Doorn en alle leuke restaurants die er zijn en waren uitgeprobeerd, zo houden we het gezellig. Tot slot wil ik nog even kwijt dat we een hele sociale groep zijn, we kijken naar elkaar om, sturen een kaartje bij blije  maar ook vooral verdrietige momenten. Daardoor zijn er regelmatig leden weer terug gekomen als ze even een time out achter de rug hadden en weer graag aan de gang gingen. Onze stelregel is altijd geweest: luister naar je lijf en ga daar goed mee om en tot nog toe is dat gelukt.

Geacht bestuur en

Lieve meiden het is nog steeds een feestje elke maandag over het algemeen, ik ben super trots dat ik een titel heb gekregen van SVB en wel het volgende: Erelid van verdienste, dit gebeurde op de ledenvergadering van dit jaar. Dankjewel allemaal.

Ritmisch gymnastiek sluit het jaar drummend af

Maandag 13 december was weer de laatste les ritmische gymnastiek van het jaar 2021.
De leden hebben een jambeej sessies gedaan in de kleine zaal in Rhenoy. Met behulp van skippyballen, emmers en 2 drumstokken hebben ze een muzikale ochtend beleefd.

IMG 20211215 WA0001IMG-20211215-WA0002.jpg

IMG 20211215 WA0003

 

 

 

Ritmische gym

Hallo hallo, we zijn alweer een tijdje lekker bezig in de sportzaal, van alles gedaan met veel plezier. Bijna iedereen is weer blij aanwezig op welke manier dan ook.
We hebben er weer zin in ondanks alles. Altijd wel een alternatief te vinden als we maar bezig zijn, zo ook afgelopen week op de 21e februari na die zware storm. Een zaal die helemaal blank stond waar je wel kon pootje baaien, maar dat was niet de bedoeling. Alternatief: de foyer en achterin, niemand had last en wij konden met leuk materiaal een les vullen met koffie als beloning.

Ook de 28e volop aan de bak, de laatste maandag van de maand dus ook nu afsluiten met koffie, dat bevalt nog steeds. We gaan met veel plezier ook in  maart verder met de lessen op maandag van 8.45 tot 9.45 uur.
Heb je zin om kennis te maken en ben je boven de 55 jaar dan pas je er bij, kom een keer kijken of mee doen misschien is het iets voor jou. Meiden we gaan gewoon door, binnen of buiten maakt niet uit.

TOT ZIENS OP DE MAANDAG IN HET KLOKHUIS.

Gr.Lies Westbroek