Hoofdsponsoren

Accon.pngAlcredis.pngBHO_logo_donkergrijs.pngBOT.pngBeflex-it.pngBoons_Markt.pngHuibert_de_Jong.pngInternational_Plywood.jpgLogo-Alpha-fysio.pngRabobank_FC_2010.jpgTamoil.pngloodgieterHans-Kroezen.jpguitvaartverzorging-rivierenlad.gif

Senioren in Beweging is een nieuwe discipline binnen de sporten van de SVB.

Bij de SVB kunnen kinderen, hun ouders en grootouders sporten. De lessen “Senioren in Beweging” richten zich op de generatie van groot- (en eventueel overgroot-)ouders. Sporten, in beweging blijven is immers goed en gezond voor alle leeftijden.

“Senioren in Beweging” is gebaseerd op de principes van het MBvO (Meer Bewegen voor Ouderen). De lessen zijn aangepast aan de leeftijd en aan eventuele beperkingen van lichaam of geest.

Daarom doen we ook alle oefeningen op of in de buurt van een stoel. Iedereen doet wat hij of zij kan of wil. Niets moet en veel mag.

De lessen worden gegeven door een gediplomeerde MBvO-docente: Marjan Jakobs. De groep bestaat al zo'n 20 jaar en valt sinds 2011 onder de vlag van de SVB. Marjan begeleidt de groep vanaf 2012.

Elke les bewegen we meerdere periodes op muziek (dan gaat het vaak automatisch makkelijker). We gebruiken ook materialen zoals bijvoorbeeld ballen, stokken, touwtjes, knotsen en badmintonrackets. Voordeel van al deze oefeningen is, dat je “In Beweging” blijft, ook als je wat ouder bent. En dat bijvoorbeeld de kans dat je valt (met alle gevolgen van dien) kleiner wordt.

We werken in een gezellige sfeer voornamelijk aan conditie, kracht, oriëntatie en ontspanning.

Conditie:

Een beetje moe worden, je grenzen opzoeken, daar wordt je  sterker van, je uithoudings- vermogen gaat vooruit of blijft op peil, je houdt het langer of beter vol, je wordt of blijft soepeler en leniger.

Kracht:

Door krachtoefeningen als duwen, trekken en tillen worden en blijven je spieren sterker.

Oriëntatie:

Oriëntatie op jezelf, je eigen lichaam en je eigen  grenzen, maar ook op andere deelnemers en op wat er rondom je gebeurt. Alert  zijn, op tijd en goed reageren. We werken daarom afwisselend individueel, in tweetallen, in kleine groepjes of met de hele groep samen.

Ontspanning:

Lekker tot rust komen kan met van alles, zoals je spieren bewust ontspannen, rustige oefeningen, een gezellig spel of een oefening op muziek.

Heeft u zin om een keer te komen kijken of mee te doen?
U bent van harte welkom.
De lessen zijn iedere woensdagmorgen van 11.00 tot 12.00 uur in het Klokhuis.

SVB-Beesd
Casino Bonus at bet365 uk