Turnen

Turnen is bij de SVB al mogelijk voor kinderen vanaf 3 jaar. Onze gediplomeerde en enthousiaste trainsters laten de allerjongsten spelenderwijs kennismaken met de toestellen. Als de kinderen doorstromen naar een van de volgende groepen, hebben zij al de nodige ervaring opgedaan. De ontwikkeling en lichaamsbouw van jongens vraagt om andere oefeningen dan die van meisjes en daarom worden jongens en meisjes vanaf 6 jaar gescheiden getraind. Vanaf 8 jaar zal er af en toe nog wel een spel gedaan worden, maar oefeningen op de gymnastiektoestellen staan centraal. Voor alle jongens en meisjes geldt: plezier staat voorop!
De talentvolste turnsters worden uitgenodigd voor de selectiegroep. Deze turnsters nemen deel aan de regionale kampioenschappen van de KNGU. Daarnaast organiseert de SVB zelf ook ieder jaar een regionaal toernooi en een onderlinge wedstrijd om het clubkampioenschap.

Kledingvoorschriften turnen

Recreatiemeisjes

Het liefste zien wij de turnsters tijdens de training in het SVB turnpakje. De kinderen mogen gerust een kort broekje of een legging over het pakje dragen. Het is ook mogelijk om een ander turnpakje te dragen. Voor € 12,99 zijn ze in het zwart of roze te koop bij de Scapino. Lange haren moeten in een staart of vlecht. Let op dat de kinderen nog wel een koprol kunnen maken. Aan de voeten dragen ze flexibele zwarte turnschoentjes met een anti slip zool. Turnsters die niet in het bezit zijn van een turnpakje moeten en strak korte broekje of een strakke legging met een strak shirt dragen. Bij het turnen is het heel erg belangrijk dat de vormspanning van de turnster te zien is. In een wijd broekje of een wijd shirt is die vormspanning niet te zien. Als de turnsters deel nemen aan wedstrijden dan zijn ze verplicht om het nieuwe SVB turnpakje te dragen met flexibele zwarte turnschoentjes met anti slip zool. De pakjes zijn te koop bij Tematurn. U gaat naar Tema Turn. Kies voor turnpakjes exclusive, ons pakje is nummer V485. De turnschoentjes zijn te koop bij Tematurn of bij Topshelf Leerdam.

Recreatiejongens

Ook de jongens hebben een voorgeschreven outfit. De jongens dragen een korte broek (hoeft niet strak) en een strak t-shirt. De turnschoentjes zoals hierboven beschreven zijn ook voor jongens, dus niet de dikke zolen schoenen. Daarmee kun je de oefeningen niet goed uitvoeren. Voor wedstrijden heeft de trainster eigen wedstrijd outfits die de jongens voor een wedstrijd krijgen.

Selectie

De regels van de recreatie gelden ook voor de selectie. Het dragen van een turnpakje is heel belangrijk. Zo kunnen we goed zien of de oefeningen met de juiste techniek worden uitgevoerd. De keuze voor de meiden is geheel eigen. De turnster draagt een eigen gekozen turnpakje, met daarover heen eventueel een kort strak broekje. Tijdens wedstrijden zullen de selectie meiden het nieuwe turnpakje aan krijgen. De selectie meiden turnen op blote voeten. Als dit om een bepaalde reden niet kan dan mogen zij turnschoentjes dragen.

(S)teun voor de aanschaf van een nieuwe evenwichtsbalk

steun banner full arial breedte 519 x 103

(S)teun voor de aanschaf van een nieuwe evenwichtsbalk

Onze vereniging heeft besloten om een geld inzamel actie te organiseren voor de aanschaf van een nieuwe FIG gecertificeerde evenwichtsbalk. De oude is al op leeftijd, voldoet niet meer aan de hedendaagse eisen en moet vervangen worden.

Wij gaan dit doen met (s)teun, een leuke en makkelijke actie waarvan wij hopen dat iedereen hieraan mee zal doen. De actie gaat van start op 10-03-2023 en loopt t/m 31-03-2023.

Uw turnende zoon of dochter krijgt een (s)teunboekje voorzien van zijn of haar naam mee naar huis en u heeft een informatiebrief in de Turn-groepsapp ontvangen.

Deze (s)teunboekjes bevatten 25 kraslagen waaronder bedragen zijn verstopt van €0,50 tot €3,00 (€0,50, €1,00, 1,50, €2,00, €2,50, €3,00). Er zit ook een ‘bloc’ in het boekje met 25 vellen met op ieder vel 8 aantrekkelijke kortingscoupons.

Uw zoon of dochter gaat langs bij familie, vrienden, buren, kennissen, bekenden en vraagt of zij een of meerdere vakjes zou willen openkrassen. Het open gekraste bedrag is het bedrag dat die persoon doneert aan de actie. Als dank-je-wel wordt een vel met 8 coupons gegeven aan de donateur.

Een vol gekrast (s)teunboekje (25 vakjes open gekrast) levert onze vereniging maar liefst €50,- op!

Voor meer informatie kijkt u op steun.nl of kunt u mailen naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.


1414210 Soft Touch Balance Beam JANSSEN FRITSEN 9696 1200x1200

Move for SVB

De turnafdeling van de SVB gaat nog een laatste sponsoractie doen voordat het seizoen eindigt, Move for SVB.
Na de laatste keuring zijn onze dikke landingsmatten afgekeurd. Deze moeten dus worden vervangen.
De SVB turnleden willen door middel van een sponsorloop geld ophalen om een nieuwe dikke landingsmat te kunnen bekostigen. Het benodigde bedrag is € 2093,-.
Het doel voor de leden is om van 5 juli t/m 14 juli samen 2093 km te lopen in 10 dagen. Zij zoeken hiervoor natuurlijk sponsoren.
Wilt u de kinderen sponsoren? Dat kan, scan de QR code en geef aan welk bedrag u zou willen sponsoren.
Wij danken u hartelijk voor de support.

Sponsorloopactie 2021 flyerMoveforSVB


1e voorwedstrijd selectie + onderlinge selectiewedstrijd deel 1

De eerste twee voorwedstrijden van onze keuze meiden(5e en 6e divisie) zitten er weer op. Zij hebben nette oefeningen laten zien, met nieuwe elementen.
Lisa heeft handstanddoorrol op balk, Jane heeft arabier salto op vloer, Sammie heeft radslag salto op balk, Paula kip onder op brug en half in en uit op sprong, Nikki heeft zeer nette oefeningen laten zien maar raakte helaas geblesseerd.
Helaas geen podiumplaatsen in de voorrondes, maar we zijn alsnog super trots op onze meiden, met de stappen die ze dit seizoen hebben gemaakt!

Tijdens de onderlinge selectiewedstrijd heeft Jane met een nette vloer de 3e plaats weten te behalen,
Ook Sammie was erg strak op alle onderdelen, en had voor het eerst Kip op brug!

Voorwedstrijd1 07 02 2020Voorwedstrijd2 07 02 2020Voorwedstrijd4 07 02 2020
Voorwedstrijd3 07 02 2020Voorwedstrijd5 07 02 2020