Hoofdsponsoren

Accon.pngAlcredis.pngBHO_logo_donkergrijs.pngBOT.pngBeflex-it.pngBoons_Markt.pngHuibert_de_Jong.pngInternational_Plywood.jpgLogo-Alpha-fysio.pngRabobank_FC_2010.jpgTamoil.pngloodgieterHans-Kroezen.jpguitvaartverzorging-rivierenlad.gif

Turnen is bij de SVB al mogelijk voor kinderen vanaf 3 jaar. Onze gediplomeerde en enthousiaste trainsters laten de allerjongsten spelenderwijs kennismaken met de toestellen. Als de kinderen doorstromen naar een van de volgende groepen, hebben zij al de nodige ervaring opgedaan. De ontwikkeling en lichaamsbouw van jongens vraagt om andere oefeningen dan die van meisjes en daarom worden jongens en meisjes vanaf 6 jaar gescheiden getraind. Vanaf 8 jaar zal er af en toe nog wel een spel gedaan worden, maar oefeningen op de gymnastiektoestellen staan centraal. Voor alle jongens en meisjes geldt: plezier staat voorop!
De talentvolste turnsters worden uitgenodigd voor de selectiegroep. Deze turnsters nemen deel aan de regionale kampioenschappen van de KNGU. Daarnaast organiseert de SVB zelf ook ieder jaar een regionaal toernooi en een onderlinge wedstrijd om het clubkampioenschap.

Kledingvoorschriften turnen

Recreatiemeisjes

Het liefste zien wij de turnsters tijdens de training in het SVB turnpakje. De kinderen mogen gerust een kort broekje of een legging over het pakje dragen. Het is ook mogelijk om een ander turnpakje te dragen. Voor € 12,99 zijn ze in het zwart of roze te koop bij de Scapino. Lange haren moeten in een staart of vlecht. Let op dat de kinderen nog wel een koprol kunnen maken. Aan de voeten dragen ze flexibele zwarte turnschoentjes met een anti slip zool. Turnsters die niet in het bezit zijn van een turnpakje moeten en strak korte broekje of een strakke legging met een strak shirt dragen. Bij het turnen is het heel erg belangrijk dat de vormspanning van de turnster te zien is. In een wijd broekje of een wijd shirt is die vormspanning niet te zien. Als de turnsters deel nemen aan wedstrijden dan zijn ze verplicht om het nieuwe SVB turnpakje te dragen met flexibele zwarte turnschoentjes met anti slip zool. De pakjes zijn te koop bij Tematurn. U gaat naar Tema Turn. Kies voor turnpakjes exclusive, ons pakje is nummer V485. De turnschoentjes zijn te koop bij Tematurn of bij Topshelf Leerdam.

Recreatiejongens

Ook de jongens hebben een voorgeschreven outfit. De jongens dragen een korte broek (hoeft niet strak) en een strak t-shirt. De turnschoentjes zoals hierboven beschreven zijn ook voor jongens, dus niet de dikke zolen schoenen. Daarmee kun je de oefeningen niet goed uitvoeren. Voor wedstrijden heeft de trainster eigen wedstrijd outfits die de jongens voor een wedstrijd krijgen.

Selectie

De regels van de recreatie gelden ook voor de selectie. Het dragen van een turnpakje is heel belangrijk. Zo kunnen we goed zien of de oefeningen met de juiste techniek worden uitgevoerd. De keuze voor de meiden is geheel eigen. De turnster draagt een eigen gekozen turnpakje, met daarover heen eventueel een kort strak broekje. Tijdens wedstrijden zullen de selectie meiden het nieuwe turnpakje aan krijgen. De selectie meiden turnen op blote voeten. Als dit om een bepaalde reden niet kan dan mogen zij turnschoentjes dragen.

SVB-Beesd
Casino Bonus at bet365 uk