Meisjes MA1 kampioen

Afgelopen zaterdag 14-04-2018 zijn de volleybalmeiden van SVB MA1 kampioen geworden.

Na de goede overwinning op Bourgondiƫ vorige week zaterdag konden de meiden in de voorlaatste wedstrijd kampioen worden, er moest dan wel met 4-0 worden gewonnen van de meiden van Cito uit Zeist.

Vol goede moed gingen we op weg naar Zeist, helaas kon Eline door een blessure opgelopen op de laatste training niet meespelen.

De eerste set ging vrij eenvoudig door een hoge servicedruk en goed anticiperen op de terugkomende bal was het al snel 10-2 voor SVB, waarna de set eenvoudig is uitgespeeld met een setstand van 25-8

De 2e set was een copy van de eerste set al snel was er een grote voorsprong die niet meer werd weggegeven en ook deze set werd eenvoudig gewonnen met 25-15

De derde set ging echter heel anders er kwam tegenstand en door wat kleine foutjes was er een achterstand van 10-7 snel een time out aangevraagd en de meiden even op zijn plaats gezet en dat de inzet even iets omhoog moet om deze set te winnen, echter liep het niet lekker en ook de netballen vielen de verkeerde kant op, achterstand van 17-11 [oeps]  weer time out aangevraagd, aangegeven dat we gewoon weer de basis moeten spelen mooi in 3-en spelen en zelf de aanval maken zodat de tegenstander geen kans meer krijgt.

Na de time-out 2 wissels toegepast om het tij te keren want het zal toch niet dat we vandaag geen kampioen worden.

De meiden pakten het goed op en met een sterke servicedruk, goede passing kwamen  we weer in ons vertrouwde spel en werd de achterstand omgezet in een 18-17 voorsprong, daarna werd de set met een paar zeer mooie aanvallen winnend afgesloten met 25-19.

In de 4e set ging het aan het begin nog gelijk op maar toen de meiden de druk opvoerden kwam de overwinning van de 4e set dichtbij en met een prachtige laatste aanval [schitterende pass en set-up] werd de laatste set met 25-13 gewonnen en dus een 4-0 overwinning en is het kampioenschap een feit.